Paulus Vis

Het andere geluid van de blokfluit

Walking in Silence.

Over "Walking in Silence".

Tijdens mijn muziekstudie aan het conservatorium van Alkmaar en Amsterdam heb ik mij intensief beziggehouden met het studeren van technische vaardigheden bestaande uit o.a vingervlugheid, articulatie en toonvorming.
Heel veel muziekstukken uit de barokperiode bestaan afwisselend uit snelle en langzamere delen.
Als blokfluitist houd ik mijzelf veel bezig met repertoire uit de Renaissance en de Barok. In die periode was de blokfluit heel populair.
Naast het kunnen spelen van hele snelle passages, dankzij heel veel studie, is voor mij nog een andere techniek heel belangrijk nl:, mooie langzame geïmproviseerde melodieën spelen met een grote spanningsboog.
Deze manier van muziek maken is eigenlijk het tegenovergestelde van wat ik op het conservatorium heb gedaan.

Overigens, wat ik tijdens mijn studietijd heb geleerd is voor mij nog steeds heel waardevol.

Op de uitgebrachte cd "Walking in Silence" heb ik getracht vier poëtische improvisaties te vertolken met medewerking van Martin Spaink die de Indiase Tanpura bespeelt.

De nummers zijn:

  1. - Abandono (with dedication)
  2. - Affettuoso (with affection)
  3. - Con tenerezza (with tenderness)
  4. - Con anima (with spirit) 

Deze nieuwe CD is bij mij te koop.
Geef je bestelling door via:  Contact